Belgisk trippel – varmer godt i kjølig vårvær

Det er april og tidlig vår, fortsatt med snødryss i været. Våren har med andre ord ikke riktig satt seg enda. Hvilken øl passer til slikt vær? Det passer godt med en litt høyere alhoholholdig øl som varmer litt når været og utetemperaturen er slik som nå. Belgisk trippel kan da være et godt valg.

I Belgia benevnes ølen med enkel, dobbel, trippel, quadrupel. Dette har med tettheten av malt i ølet, som igjen forteller noe om hvor høy alkoholprosent det er i ølet. Belgisk trippel har alkohol på ca 9%, og er en lys øltype som minner om en pale ale, men har mye høyere alkohol og mye mer sødme.

Man kan enkelt si at hvis kvaliteten er god; så kjenner man ikke den høye alkoholprosenten så godt. Det er nå også flere bryggerier som tilsetter chili i trippelen, og man får dermed en spennende ettersmak av chili framfor humle.

Hvis du ønsker å sette en matrett til denne ølen, kan indrefilet med søt peppersaus være et spennende valg. Smakene vil da balanseres fint og passe godt til hverandre. I den søte peppersausen kan du også bruke øl for å sette smaken, da en søt øltype. Eksempelvis Liefmanns fruitesse som både ser ut som og smaker delvis som rød julebrus. Høres ikke dette spennende ut?

– Anne Moe