Grillmarinade av øl

Dette er en sommerlig marinade som passer svært godt til f.eks svin, kylling eller annet lyst kjøtt. Dette er en marinade vi vil kalle en “brutal” marinade – dvs at den inneholder mye frukt som hjelper til å bryte ned de seige delene av kjøttet, og dessuten gir den en frisk og sommerlig smak. Ølet i marinaden hjelper med å fremmheve krydderiene og gir en dypere fylde i smaken.

140626_summerDu trenger:

 • Revet skall av én appelsin
 • 0,5 dl lake fra hermetisk ananas
 • Saften fra 3 appelsiner
 • 2 ts Dijon sennep
 • 1 knust stjerneanis
 • 3 dl belgisk blonde
 • ½ finhakket chilli
 • 1 ts salt
 • 1 ts kvernet pepper
 • 2 ts koriander
 • 2 ss honning

Slik gjør du:

Bland alle igredienser i en bolle. Legg i kjøttet og klem marinaden godt inn og la det hvile, gjerne fra morgenen til det er grilltid. Har du dårligere tid kan du tilsette mer salt i marinaden som vil gi hurtigere inntregning i kjøttet – og ølet i marinaden gjør at det godt tåles å bruke mer salt enn oppskriften tilsier. Husk å temperere kjøttet før grilling!