Hvit sjokoladekake med appelsin og hveteøl

Her gir vi deg oppskriften på vår egen hvite sjokoladekake. Kaken er saftig og frisk i smaken, og er noe vi ofte serverer på våre Øl og matkurs. Oppskriften er utviklet av vår egen kokk og daglig leder, Ronja Velten, som også har vært med og laget kokebøker tidligere. Idéen til denne kaken kom opp da vi trengte et alternativt til den typiske mørke sjokoladekaken. Vi trengte nemlig en lys kake til en fotoshoot, og her er resultatet. Voilá, og lykke til!

140415_hvit_sjokoladekake141103_bildeskygge_800px

Dette trenger du til selve kaken:

250g smør (usaltet)
1 ts natron
6 egg
1 ts kanel
Revet skall fra to appelsiner
300g sukker (kan reduseres ettersom det er søt hvit sjokolade i oppskriften)
2 ts vaniljesukker
3,5 dl hvetemel
250-300g hvit sjokolade
1 ts havsalt
1 dl hveteøl

Steketid: Ca 20-30 min på 180g midt i ovnen.

Slik gjør du:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av varmen og tilsett sukker, natron, appelsinskall, vaniljesukker, kanel, sjokolade, salt, og rør sammen. Pisk eggene godt sammen og vend inn siktet hvetemel. Bland disse sammen ved hjelp av en slikkepott.

Spray en springform med formfett og legg bakepapir i bunnen og på sidene. Hell røren oppi. Sett deretter kaken inn i ovnen på nederste rist. Husk at tempraturen kan variere fra ovn til ovn, så sjekk kaken flere ganger om den er ferdig.

Husk av avkjøl kaken på rist!

Om ønskelig kan du lage en enkel glasur der du blander naturell kremost sammen med mørk kokesjokolade og sitronskall. Passer veldig godt til denne kaken!

Dette trenger du til glasuren:

200g Philadelphia smøreost naturell
100g melis
200g mørk kokesjokolade eller 3-4ss kakao
Skall fra en sitron